logoPABM e-Borang Keahlian PABM


SILA IKUTI LANGKAH BERIKUT:

  1. Isi borang maklumat diri di bawah dan hantar.
  2. Sila masukkan gambar anda di dalam ruangan Gambar Passport* dan tekan butang untuk tujuan kad keahlian.
  3. Tunggu kelulusan permohonan yang akan dihantar melalui email atau nombor whatsapp anda.
  4. Setelah mendapat kelulusan, sila buat pembayaran ke akaun pertubuhan Abang Botak Malaysia CIMB bernombor 8008435100. Sila hubungi ABM Center di talian 03-31878000 atau Whatsapp di nombor 011-36637206, 019-3434919 atau 012-4668154.
  5. Waktu urusan adalah daripada jam 12.00 tengah hari - 11.00 tengah malam, setiap hari kecuali pada hari isnin.
  6. Setelah membuat pembayaran sila hantar gambar slip pembayaran beserta nama penuh anda ke nombor telefon 011-36637206 atau email ke admin@abangbotakmalaysia.com.

***NOTA! : Proses penyerahan baju, kad keahlian dan pelekat akan dihantar dalam tempoh 7 hari bekerja selepas pembayaran dibuat. Bukti penghantaran barang akan dihantar ke nombor Whatsapp anda.

Maklumat Diri

Mengikut Sosial Media (Facebook atau Whatsapp)
Jenama kenderaan

Saya dengan ini mengaku segala keterangan yang diisi di borang permohonan ini adalah benar. Jika terdapat sebarang penipuan saya bersedia dan menerima dengan rela hati penolakan atau pengguguran sebagai ahli. Dan juga saya bersetuju dengan segala Undang-undang Kecil Pertubuhan dan Akta Pertubuhan 1966.

Sila tekan butang di bawah untuk menandakan anda bersetuju untuk mengikuti segala peraturan pertubuhan.
 

Terma dan Syarat

SEBELUM ANDA MENDAFTAR ANDA DIWAJIBKAN MEMBACA BEBERAPA PROTOKOL DAN UNDANG-UNDANG KECIL YANG TELAH DICIPTA. INI ADALAH BERTUJUAN UNTUK MENJAGA NAMA BAIK PERSATUAN.
SEBAGAI SEBUAH PERTUBUHAN BERDAFTAR ABM TELAH MENGGARISKAN BERBERAPA PROTOKOL DAN UNDANG-UNDANG KECIL PERTUBUHAN SELAIN DARI AKTA PERTUBUHAN ITU SENDIRI.
DIANTARA PROTOKOL DAN UNDANG-UNDANG KECIL ADALAH SEPERTI BERIKUT:-
1. Ahli pertubuhan dilarang sama sekali terlibat dengan segala bentuk jenayah seperti pengambilan dadah, lumba haram, gangsterism dan menyalahi undang-undang oleh badan penguatkuasa.
2. Ahli pertubuhan juga tidak dibenarkan membawa isu politik, keagamaan dan perkauman untuk diperdebatkan atau diviralkan di dalam Facebook, WhatsApp ataupun media sosial yang lain.
3. Ahli pertubuhan perlu menjaga nama baik pertubuhan walau di mana sahaja berada.
4. Segala permasalahan dikalangan ahli perlu dibawa bermuzakarah dengan dihadiri oleh pihak pendamai iaitu dari AJK pertubuhan.
5. Perlucutan keahlian boleh dilakukan sekiranya terdapat salah laku di atas. Tujuannya adalah untuk menjaga nama baik pertubuhan.
6. Dalam hal lain seperti dianiaya atau diperas ugut oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, ABM digalakkan bertindak mengikut undang-undang yang sedia ada oleh pihak berwajib.

Sila tekan butang di bawah untuk menandakan anda bersetuju untuk mengikuti segala peraturan pertubuhan.